1 – Arcana Magicianul din tarot – ce semnifică, interpretări, cuvinte cheie

Încep articolul cu un lung oftat, care nu se aude, dar poate se simte. Offf… (pauză lungă), dragul meu magician, multe bătăi de cap mi-ai dat și cred că încă îmi vei da.  De câți magicieni nu m-am îndăgostit și de câte ori nu mi-a părut rău că am făcut-o. Nici eu nu mai știu. Da… unul dintre scopurile magicianului este să te facă să te îndrăgostești de el, apoi să dispară ca prin magie. Hocus pocus ca și când nimic nu s-a întâmplat. 

 

De câte ori nu mi-a zis Magicianul: „începe cartea asta, și asta și pe toate din lumea asta!”, dar când îi ziceam „hai totuși să le și încheiem”, răspunsul lui era „nhea, m-am plictisit”. Nici eu nu știu câte proiecte am început și le-am abandonat doar din motiv că m-am plictisit de ele. De fapt, nu plictiseala era problema, ci faptul că eu nu voiam să îmi mai asum implicarea și responsabilitatea pentru ele.

 

Magicianului îi place joaca și îi place să fie văzut. Să se dea în stambă, parcă îl și văd dând tumbe și neștiind ce să facă să mai atragă atenția cu giumbușlucurile lui. Iar cei născuți pe data de 1 vă veți regăsi în asta (sau cel puțin o parte din mine îmi spune asta). Magicianul, odată ce ți-a captat atenția, se va retrage. În sens bun, se va retrage în acea Papesă care stă și „cugetă”, lasă lucrurile să se așeze, gândește următoarea etapă. În sens negativ dispare și se întoarce în același loc de unde a pornit, adică începe ceva „nou”.

Magicianul este și un simbol al copilului interior. Chiar, te-ai întrebat vreodată de ce ziua copilului este pe 1 Iunie? Magicianul m-a învățat să rămân conectată cu acel copil din mine care știe să guste din micile bucurii ale vieții. Mi-a spus că este în regulă să cred în spiriduși, în zâne și în ființe mici care veghează natura. Magicianul este cel care vede magia din tot și știe să o insufle și celorlalți prin felul lui de a fi. 

Este prima arcană care vine după Nebun și e interesant că el nu apare în fundul gol, cu mâna goală, fără nimic, ci dimpotrivă. Are în fața lui toate resursele cu care abia așteaptă să se joace. Și poate că acesta este și unul dintre mesajele cărții Avem în noi tot ce ne trebuie pentru a reuși. 

Magicianul este și un simbol al noilor proiecte. Este momentul acela în care zici “ce idee genială de afacere mi-a venit, tre să o pun în practică” Și aviz celor care se avântă la pași imenși, atunci când își pun în minte un obiectiv.

Începe cu ceea ce ai deja. Folosește resursele de care dispui deja. Magicianul asta ne invită să facem. Să ne uităm pe masă și să vedem ce putem folosi de acolo. În felul acesta, eviți riscul de a te arunca în niște investiții pe care nici nu știi să le duci. Atunci când ai un obiectiv întreabă-te, pur și simplu: 

 • Care sunt pașii pe care îi am de făcut?

 • De cât timp dispun pentru acest proiect, cum îl pot folosi?

 • Cu ce pot începe?

 • Ce pot face acum?

 • Ce resurse am și le pot folosi?

Nu te gândi că pentru a-ți deschide o pagină de Instagram pe care să promovezi serviciile tale ai nevoie de încă 10 cursuri de marketing online sau că pentru a începe un proiect nou mai ai de citit încă 100 de cărți despre antreprenoriat. Toate acestea te vor duce la amânare și la o scuză în plus să nu reușești. Magicianul spune vezi ce ai în fața ta acum, pe masă, nu peste 3 ani, nu atunci când vei învăța ceva nou, nu atunci când vei avea mai mult timp liber. 

 • Ce ai acum? 

 • Cui poți cere ajutorul?

 • Care este cel mai mic pas pe care îl poți face acum, nu mâine?

Chiar și copii fiind, avem cu noi o mulțime de resurse, talente. Este adevărat că sunt toate în „miniatură”, de aceea poate că o altă invitație a cărții este aceea că talentele noastre trebuie crescute prin muncă și perseverență (în arcana Lumea regăsim elementele de pe masa magicianului, însă, de data asta, frumos așezate și integrate în fiecare colț al cărții, semn că Magicianul și-a trăit lecțiile celor 21 de etape).

Și știu că pentru mulți cei născuți în data de 1 cuvântul perseverență nu sună deloc bine. (Nu că ar ajuta cu ceva, dar nici mie nu îmi place cuvântul perseverență). Provocarea magicianului este să conștientizeze că talentele pe care le manifestă trebuie crescute, iar pentru asta trebuie să își asume drumul pe care îl are în fața lui. Să își asume să treacă prin cele 21 de etape care urmează. Să-și asume să învețe disciplina Împăratului, deciziile Îndrăgostitului, hotărârea Justiției, transformarea Nenumitei, ispitele Diavolului, vocația Judecății, ca mai apoi să poate „cuceri” Lumea, iar Lumea toată să îl „cucerească” pe el.

 

Ca persoană care are Magicianul în casa experiențelor și a eșecurilor încă dezbat discuții cu el. Uneori se încăpățânează să crească, alteori îmi spune ce magice sunt visurile pe care le am. Încă mai crede în rezolvări venite peste noapte, în schimbări inspirate din filmele americanilor. Poate pentru că și asta vede des în jurului lui, mai ales în mediul online. Dar tot magicianului îi spun că ce vede în online este doar rezultatul, drumul până la „succes” lipsește, așa că va trebui să și-l construiască singur cu răbdare, ambiție și perseverență.

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply S. 29 iunie 2023 at 16:47

  Ca persoană care are Magicianul în casa experiențelor și a eșecurilor încă dezbat discuții cu el. Uneori se încăpățânează să crească, alteori îmi spune ce magice sunt visurile pe care le am. Încă mai crede în rezolvări venite peste noapte, în schimbări inspirate din filmele americanilor. Poate pentru că și asta vede des în jurului lui, mai ales în mediul online. Dar tot magicianului îi spun că ce vede în online este doar rezultatul, drumul până la „succes” lipsește, așa că va trebui să și-l construiască singur cu răbdare, ambiție și perseverență. ❤️

  • Reply literapiaa@gmail.com 3 iulie 2023 at 16:33

   inca lucrez la asta :))

  Leave a Reply