Despre mine

E în natura noastră să evoluăm și să experimentăm. Să căutăm în noi cele mai prețioase resurse chiar cu riscul de a face greșeli “ireparabile”. Să fim curioși este un lucru vital. Să vrem să construim cea mai frumoasă și pură variantă a nostră este însăși scopul vieții. Pentru asta însă, avem nevoie să știm cum și să credem că putem face asta chiar și în momentele grele în care simțim că ne-am rătăcit. Cum nu ne-am născut învățați, primim ajutoare în drumul nostru: oameni, experiențe de viață, cărți și filme care ne inspiră, poveștile oamenilor pe care îi admirăm etc. 

Poate că zodia în care m-am născut (gemeni) m-a determinat să fiu permanent curioasă de tot ce înseamnă viața și firea omenească. Am simțit întotdeauna că viața este extrem de jucăușă, însă mintea noastră îi deteriorează realitatea. Am știut întotdeauna că zilele sunt așa cum ni le facem noi, iar termenii precum: noroc, ghinion, întâmplare sunt niște credințe inventate atunci când nu vrem să ne asumăm întru totul viața. Așa că am căutat mereu explicația evenimentelor din viața mea. “De ce” e o întrebare care pe cât de stupidă pare, pe atât de multe orizonturi mi-a deschis.

Am vrut să știu de ce lucrurile se întâmplă într-un anumit mod. De ce unii oameni suferă permanent, iar alții sunt fericiți, de ce ne naștem într-o anumită țară sau într-o anumită familie, de ce ne este greu să schimbăm obiceiurile cu care suntem obișnuiți ș.a.

Prin acest blog îmi propun să dau mai departe toate informațiile valoroase pe care le-am descoperit citind și experimentând, sperând că în așa fel dragostea pentru cunoaștere și viață te va molipsi și pe tine. Așa cum spunea și maestrul Aivanhov: “când cineva iubește un lucru, această iubire devine contagioasă și îi poate influența pe cei din jur, deoarece ființa omenească are posibilitatea să comunice celorlalte un element din ceea ce ea posedă.”

Aici găsești idei care te ajută să descoperi viața în esența ei fascinantă. Sunt practici pentru minte, corp și suflet desprinse din cărți, filmele, întâmplări de zi cu zi și aplicate în viață.

Fie că sunt idei desprinse din cărți, fie că sunt idei descoperite prin exercițiu personal, voi pune aici toate uneltele cu care poți lucra pentru a face din viața terenul de joacă al imaginației. Depinde de tine ce unelte alegi să folosești.

Cu drag,