Despre mine

Schimbarea este singura constantă în viață, e prima lecție pe care am învățat-o încă de la 5 ani.

A doua lecție a fost că viața ne tratează așa cum o tratăm noi pe ea. O tratezi cu iubire și respect? Atunci iubire îți va oferi și ea, prin intermediul oamenilor, familiei, relațiilor, ființelor și tuturor lucrurilor pe care le faci zi de zi.

Apoi am înțeles că oamenii nu sunt făcuți să stea pe loc. E în natura noastră să evoluăm și să experimentăm. Să căutăm în noi cele mai prețioase resurse chiar cu riscul de a face greșeli “ireparabile”. Să fim curioși este un lucru vital. Să vrem să construim cea mai frumoasă și pură variantă a nostră este însăși scopul vieții. Pentru asta însă, avem nevoie să știm cum și să credem că putem face asta chiar și în momentele grele în care simțim că ne-am rătăcit. Cum nu ne-am născut învățați, o carte bună este unul dintre ajutoarele noastre în acest drum.

Poate că zodia în care m-am născut (gemeni) m-a determinat să fiu permanent curioasă. Curioasă de tot ce înseamnă viața și firea omenească. Am simțit întotdeauna că viața este extrem de jucăușă, însă mintea noastră îi deteriorează realitatea. Am știut întotdeauna că zilele sunt așa cum ni le facem noi, iar termenii precum: noroc, ghinion, întâmplare sunt niște credințe inventate de cei ignoranți.  Așa că am căutat mereu explicația evenimentelor din viața mea. Am vrut să știu de ce lucrurile se întâmplă într-un anumit mod. Am căutat să înțeleg de ce unii oameni suferă permanent, iar alții sunt fericiți, de ce ne naștem într-o anumită țară sau într-o anumită familie, de ce ne este greu să schimbăm obiceiurile cu care suntem obișnuiți ș.a.

Indiferent de domeniul lor, cărțile au fost și sunt mentorii mei în această căutare. De multe ori ele mi-au adus răspunsurile de care aveam nevoie. Mi-au clarificat experiențele de viață și m-au ajutat să grăbesc pasul în evoluția mea.

Prin acest blog îmi propun să dau mai departe toate informațiile valoroase pe care le-am descoperit citind și experimentând, sperând că în așa fel dragostea pentru cărți și viață te va molipsi și pe tine. Așa cum spunea și maestrul Aivanhov: “când cineva iubește un lucru, această iubire devine contagioasă și îi poate influența pe cei din jur, deoarece ființa omenească are posibilitatea să comunice celorlalte un element din ceea ce ea posedă.”

Aici găsești idei care te ajută să descoperi viața în esența ei fascinantă. Sunt practici pentru minte, corp și suflet desprinse din cărți și aplicate în viață.

Fie că sunt idei desprinse din cărți de beletristică, dezvoltare personală, spiritualitate sau neuroștiință, fie că sunt idei descoperite prin exercițiu personal, voi pune aici toate uneltele cu care poți lucra pentru a face din viața ta cea mai frumoasă versiune posibilă. Depinde de tine ce unelte alegi să folosești.

Cu drag,