Când ei îți spun că nu vei reuși… zâmbește-le și urmează-ți visul în continuare

Se spune că din minte pornește totul. Mintea este sediul posibilităților infinite, dar și al limitelor personale. Depinde de fiecare dintre noi ce calitate a minții dorim să antrenăm mai des. În care alegem să credem mai mult. În credințele limitative sau în puterea infinită a minții și ființei umane.

Tu ce ai ales?

Adevărul este că atunci când alegem să credem în cea din urmă (în puterea infinită), nu mai putem găsi nicio scuză.

Ne asumăm complet responsabilitatea pentru orice întâmplare și aspect al vieții noastre. Nu mai spunem că altcineva este de vină, ci acceptăm faptul că, la rândul nostru, l-am atras pe acel “altcineva”.

Începem să înțelegem că suntem cocreatorii aspectelor plăcute din viață, dar și a celor neplăcute. Lucrăm cu noi înșine acolo unde știm că întâmpinăm blocaje puternice, acolo unde rănile sunt adânci și dor cel mai tare. Iar asta este infinit mai dificil decât dacă alegem să credem că viața este limitată, îngustă, că nu avem niciun fel de putere, că suntem un punct infim, neînsemnat dintr-un vast Univers. Scuza aceasta ne dă prilejul să stăm liniștiți, în banca noastră și să mergem în rând cu lumea, în orice direcție dorește să ne ducă viața.

Din acest motiv gândirea constructivă, teoriile promovate de dezvoltarea personală, legea atracției, legile fizicii cuantice nu sunt pentru toată lumea. Nu toți avem curajul să ne asumăm total răspunderea, să spunem “Da, sunt creatorul propriei mele realități, iar dacă realitatea arată groaznic în acest moment nu înseamnă că sunt un creator prost, nu înseamnă că legea atracției nu funcționează, ci pur și simplu mai am lucruri fascinante de aprofundat și experimentat”.

Așa că, ori de câte ori cei din jur îți spun:

  • viața e grea,
  • nu le poți avea pe toate,
  • visezi cai verzi pe pereți,
  • visul tău e prea mare,
  • nu vei reuși,
  • sau alte astfel de idei care te dau un pas în spate…

…lasă-i să vorbească, e doar realitatea lor.

Continuă procesul tău interior, lucrează cu tine însuți, descoperă oameni și modele care îți dovedesc că poți, spune-ți afirmațiile, ai grijă de gândurile, emoțiile tale și peste un timp, îți vei dovedi cât de plăcut este să proiectezi în viața ta tot ceea ce alții nu au crezut că poți face.

9 pași pentru materializarea obiectivelor anului2018

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply