Tu ce construiești: drumuri care duc la sufletele oamenilor sau ziduri care te despart de ei?

“Tu cum procedezi, construiești drumuri, drumuri mentale care te ajută să te întâlnești și să comunici cu ceilalţi oameni? Sau ridici ziduri mentale care te separă de semenii tăi? În opinia mea, toată munca şi toate materialele necesare pentru a construi un zid care te separă de alţi oameni nu reprezintă decât o risipă de efort şi de material, pentru că un asemenea zid nu are cum să dureze.

Cum e cu magistralele liniştite prin care împărtășești emoţii? Construiești drumuri de la inima ta către inimile altor oameni, drumuri ale înţelegerii reciproce, drumuri prin care vă împărtăşiţi unii altora fericirea, tristeţea şi vă încurajaţi reciproc? Construiești astfel de magistrale sau construiești străduţe liniştite ale iubirii şi înţelegerii? Astfel de drumuri nu au nevoie de cuvinte. Ele sunt străzi pe care le acoperi cu un zâmbet, o atingere sau o simplă privire care spune: „Te cunosc, te înţeleg, te iubesc”. Construiești asemenea drumuri care rezistă în timp? Pe ele nu le poate distruge absolut nimic.

becda6cffca17f77046a78fe75e0f37fFă-ți timp chiar azi şi decide dacă vrei să construiești ziduri şi să irosiţi astfel putere fizică, mentală şi spirituală, în încercarea de a te separa de oameni, sau vrei să construiești drumuri intelectuale care să îți bucure mintea, magistrale emoţionale prin care să îți împărtășești experiența şi străduţe acoperite de frunze care vă ajută să comunicaţi fără cuvinte, la un nivel spiritual. Când hotărâţi să construiţi prin procesul vostru de gândire, din acel moment veţi condiţiona alcătuirea lumii. Poate să fie o lume de ziduri care vă izolează de ceilalţi sau poate să fie o lume de drumuri care vă vor conduce întotdeauna către bucurie. Alegerea vă aparţine.”

Fragment din cartea 50 de idei care îţi pot schimba viaţa

Editura: Vidia
Cartea: 50 de idei care îţi pot schimba viaţa
Autor: Robert Anthony
Anul: 2012

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply