Materializează-ți obiectivele prin puterea vizualizării

 • Nu te costă nimic,
 • Nu îți ocupă mai mult de 5 min/zi
 • Nu are efecte negative, ci dimpotrivă te încarcă pozitiv
 • Te motivează și te susține să mergi spre un viitor luminos, oricât de întunecat ar părea prezentul acum
 • Este atât de simplă încât și copiii o practică
 • Deși e imaginară, creierul și corpul o percep ca fiind reală
 • Te susține în materializarea oricărui gând.

…este ceea ce se numește vizualizare.

Ce este vizualizarea?

Să închizi ochii și să îți imaginezi în mod repetat că realizezi o acțiune, că vizitezi un loc în care îți dorești să ajungi, că te bucuri de sănătatea de care corpul tău are nevoie, că trăiești viitorul dorit…cam asta înseamnă pe scurt vizualizarea.

Processed with VSCO with e6 preset

Personal am descoperit vizualizarea de la 12 ani. Pentru că unele lucruri nu mi se permiteau, eu le visam și le vizualizam. Seara, după ce toți din casă adormeau, mă închideam în camera mea, îmi puneam căștile, ascultam muzica preferată și începeam să visezi că mă plimb pe munte, fac tot felul de drumeții, că vizitez locuri pe care le vedeam în Revista Terra, că sunt înconjurată de o mulțime de oameni pozitivi, energici și plini de viață, că râd alături de ei și cânt la chitară. Că descopăr viața așa cum vreau eu, nu cum îmi spun alții.

Pe atunci nu îi spuneam “vizualizare”, ci “propriul meu refugiu”. Era modul în care mă teleportam în viitorul dorit.

Prezentul îmi este cunoscut de undeva din visurile mele trecute

Partea interesantă este că tot ce am vizualizat în timpul adolescenței s-a materializat vis cu vis în timpul celor 4 ani de facultate și mult după aceea. Poate de aceea, toți oamenii cu care legam relații frumoase îmi păreau cunoscuți… Îi știam deja din visurile mele. Am atras oamenii la care visam, m-am plimbat în locurile în care visam, am făcut sporturile și aventurile pe care le visam…Tot ce am vizualizat atunci, continuă poate și acum, poate chiar acum, în timp ce vorbesc cu tine 🙂

Creează-ți conștient viitorul prin tehnica vizualizării

Așa că eficiența acestei tehnici am simțit-o pe propria piele și o recomand:

 • celor care cred că este răspunderea lor și pot să își construiască un viitor luminos
 • celor care știu că sunt creatorii realității lor
 • celor care doresc ceva, dar au nevoie de curaj pentru a obține
 • celor care au nenumărate obiective, dar nu știu cum să le materializeze
 • celor care au nevoie de încredere în ei
 • celor care se află într-un impas și nu știu calea de ieșire.

Fiind pasionată de tot ce înseamnă capacitățile minții și a creierului (mod de funcționare, creativitate, imaginație, gânduri, etc.) am încercat să înțeleg cum funcționează vizualizarea din punct de vedere fizic. Adică ce se petrece în creier atunci când vizualizăm. Explicațiile le-am găsit în cartea Tu ești placebo, de Joe Dispenza și le-am prezentat în articolul: Neuroștiința vizualizării, Joe Dispenza, Am fost fascinată să descopăr că un lucru atât de simplu, cum este vizualizarea, poate avea efecte atât de profunde, explicate chiar de neuroștiință.

Așa că, avem certitudinea că vizualizarea funcționează și merită să o integrăm în rutina zilnică.

Există nenumărate cărți care prezintă vizualizarea ca tehnică de materializare a gândurilor, obiectivelor, dorințelor, însă am să mă opresc la una singură: Posibilități infinite, de Mike Dooley.

Posibilitati infinite

În această carte, Mike Dooley clarifică

4 recomandări pe care merită să le iei în calcul atunci când pui în practică tehnica vizualizării

1. Nu practica vizualizarea în exces

Este infinit mai bine să practici intens vizualizarea timp de cinci minute decât să te lălăi o jumătate de oră. În acest caz calitatea prevalează cu mult asupra cantității.

2. Fii blând cu tine însuți

E posibil ca în timpul vizualizării să te surprinzi spunându-ți “E o prostie, chestia asta nu o să meargă”, “Nu o să reușesc” etc. Nu-ți face însă probleme. Faptul că le poți surpinde arată că devii din ce în ce mai conștient de ceea ce se petrece în mintea ta, iar acesta reprezintă un punct de plecare ideal.

3. Simt o stare de bucurie

Dacă dorești să îți încarci foarte puternic gândurile cu energie, colorează-le cu emoții pozitive. Emoția nu este altceva decât putere în stare pură. Atunci când este combinată cu vizualizarea, ea conduce la o accelerare fantastică a procesului de creație. De aceea, urmărește întotdeauna să simți emoții asociate cu îndeplinirea dorințelor tale.

4. Nu practica vizualizarea mai des de o dată sau de două ori pe zi

Să nu uităm că viața și fericirea apar întotdeauna în momentul prezent, nu în viitor. Dacă insiști prea mult asupra speranțelor tale pentru ziua de mâine, pierzi farmecul zilei de azi.

În plus nu vizualiza modul prin care dorințele tale se materializează. Asta nu ține de tine. Universul are sute de metode prin care îți poate aduce visul în realitate, așa că dă-i libertatea și încrederea să găsească modul cel mai potrivit ție. Vizualizează rezultatul final, starea pe care o ai atunci când acel vis e împlinit, vizualizează cum vei fi atunci, cum te vei simți?

Transformă-ți imaginația în materie vizualizând

Așadar fă-ți curaj să recunoști ce-ți dorești! Dă-ți libertatea să visezi și vizualizează. Deții deja un instrument puternic care te ajută să trăiești concret tot ceea ce îți imaginezi. Depinde de tine dacă îl folosești sau nu.

P.S. Dacă vrei să aprofundezi acest subiect îți recomand să citești cărțile Tu ești placebo și Posibilități infinite. Le găsești aici și aici.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Gina 19 noiembrie 2017 at 18:16

  Mulțumesc pentru sfaturi! O zi frumoasă!

 • Leave a Reply