Povestea tarotului, de fapt… povestea mea și a tarotului

Am început acest articol cu gândul să îl scriu, în primul rând, pentru mine. Pentru acea parte din mine care stă precum Papesa, clocește tot timpul câte ceva, fără să știe dacă acel ceva va fi vreodată scos la lumină și oferit lumii, precum o carte deschisă.  

Scriu acest articol pentru partea din mine care după câțiva ani de căutări simte că și-a găsit în sfârșit drumul către casă sau măcar câteva indicii care spun „hei, poate că ar fi bine să te uiți mai atent în direcția asta”.

Scriu acest articol pentru Magicianul din mine căruia nu îi place să îşi asume lucruri şi pe care, poate, prin acest articol îl mai responsabilizez puțin și îl ajut să continue călătoria mai departe.

 

Acestea fiind spuse… Povestea mea cu tarotul a început la fel cum a început povestea multor „tarotiști”.

 

Undeva, cândva, cineva ne-a arătat niște cărți de tarot

Undeva, cândva, am văzut niște cărți de joc care semănau cu cele de tarot.

 
 

Cum am început povestea tarotului, pentru mine

Aveam vreo 6 ani când, am găsit într-un dulap de pe la țară, un set de cărți de joc. Erau cărți aproape normale. Zic aproape normale pentru în loc de inimă neagră, caro și ce mai găsim prin cărți, aveam ghindă, clopoţei și frunză de viță de vie. Ce mă fascina cel mai mult erau damele. Niște doamne frumos coafate, cercelate și îmbrăcate în niște rochii albastre care mă făceau să mă gândesc la bomboanele din pomul de Crăciun. Nu am știut de ce îmi plac așa mult până în momentul în care am întâlnit arcana Temperanței, 20+ de ani mai târziu, și am găsit același „albastru” în care îmi vine să mă scufund cu totul.

 

Pe la 16-17 ani, mi s-a făcut și o citire. Bunică-mea, capul răutăților, știa pe cineva în sat, o „doamna ghicitoarea” cum îi ziceam eu, pentru că nu țin minte să îi fi reținut numele adevărat vreodată. Era o doamnă pe la 50-60 de ani, corpolentă, și țin minte că avea o aluniță mare pe frunte, chiar aproape de sprâncene. 

Era o vară, pe final de august, moment potrivit cât să îți așezi gândurile în ordine, după trei luni pline. Tanti ghicitoarea a venit pe la noi în vizită. Bunică-mea a poftit-o la o cafea, în antreu, adică în camera din fața casei, unde exista doar o masă mare, din lemn, pusă lângă fereastră, pe care dacă te așezai mai hotărât riscai să pici cu tot cu ea. Cu masa, nu cu fereastra și nici cu doamna. Tanti ghicitoarea și-a scos din geantă teancul de cărți. Erau cărți normale, de joc, care păreau că au trecut prin multe. Aveau colțurile îndoite, imaginile ușor șterse și zgâriate. Le-a amestecat, a spus o rugăciune, a făcut 3 cruci peste ele, la fel cum făcea bunică-mea cruci peste cozonacii puși la copt,  apoi m-a pus „să tai” cărțile cu mâna stângă. Le-a așezat în formă de cruce și a început să îmi spună o poveste.

Puţin mai contează dacă povestea aceea s-a împlinit sau nu, însă știu sigur că acea povestea mi-a adus atunci o speranță, iar asta a fost tot ce aveam nevoie atunci.

Țin minte că eram fascinată de „ritual” în sine, de cum stătea doamna să îngâne ceva rugăciuni în timp ce așeza cu atenție cărțile pe masă. Era fascinant să o privesc, parcă doamna aceea devenea mai frumoasă, mai radiantă, mai… liniștită.

La final țin minte că bunică-mea i-a dat o bancnotă care echivala cu 5 lei de acum și 2 cofraje de ouă. Cam atât valora o citire serioasă acum 16-17 ani. 

Călătoria Eroului m-a condus din nou la tarot

Ca să fie povestea și mai frumoasă la  27 de ani, când am făcut cursurile de NLP, am aflat, pentru prima dată, despre arhetipuri și despre tehnicile proiective. Din nou a apărut în calea mea un lucru fascinant: arhetipurile din Călătoria Eroul. Și tot cercetându-le a ajuns la mine informația că, pentru a crea acele arhetipuri, nenea Jung și-a găsit inspirația, ghici unde?  Exact, în arcanele majore din tarot.  Nu știu dacă Jung  a menționat vreodată în mod direct faptul că tarotul a avut legătură cu lucrările sale, însă este ușor de găsit legături între conceptele pe care le-a construit și tarot.  Atunci mi s-a revelat o nouă lume și probabil tot atunci mi s-a înfiripat și gândul că vreau să aflu mai multe despre aceste arhetipuri din tarot.

Povestea în imagini a zilei tale de naștere

În 2022, chiar pe 21 februarie, am văzut o postare pe Facebook a unui… atunci i-aș fi spus „amintirea unei perioade dragi din viața mea”, acum i-aș spune ghidul, terapeutul care mă inspiră să-mi găsesc calea cu entuziasm, iubire și curaj, Dan Cristolovean. În acea postare era felicitat că a absolvit formarea pentru metoda RAP (Referenţialul Arhetipurilor Personale).   

De cum a văzut postarea, Nebunul din mine a zis „vreau să descopăr mai multe”, așa că i-am scris lui Cristo și l-am întrebat cum, care, unde și de ce. Am început să ne vedem online, o dată pe lună, și să descopăr ce mesaje are referențialul pentru mine.

Îi sunt recunoscătoare lui Cristo, pentru că m-a ghidat să văd și altă „formă” a tarotului și nu doar să o văd, ci și să cred în ea.

Tot în 2022, prin septembrie am făcut și cursul de „descifrare” a arcanelor majore, cu Suada Agachi, apoi în luna noiembrie, am descoperit Cursul de tarot cu îngerii al Deliei Mureșan. Am devorat cărțile lui Alejandro Jodorowsky și cele ale lui George Colleuil, cărți care îmi sunt și acum ca niște „biblii”.

 

Cum am ajuns la  Povestea în imagini a zilei tale de naștere 

Tot „lăudându-mă” Simonei Mirea (psihoterapeuta care mă susține să aduc magie în viața mea din 2018 și căreia îi sunt recunoscătoare că mi-a ușurat tot procesul de autocunoaștere și m-a ajutat să îmi rescriu poveștile în nenumărate rânduri), în luna decembrie 2022, am primit de la ea o temă pentru acasă. Văzându-mă atât de entuziasmată de ultimele „descoperiri”, mi-a zis să mă gândesc la un produs, la o ședință pe care o pot ține pe baza tuturor informațiilor pe care le-am adunat până acum.

Am adunat totul sub forma unei ședințe pe care am numit-o Povestea în imagini a zilei tale de naștere și am oferit-o chiar în perioada Crăciunului.

Povestea în imagini a zilei tale de naștere este un instrument prin care îi ajut pe oameni să descopere resursele pe care le au. Pornind de la arcanele ce corespund zilei lor de naștere îi ghidez să observe ce calități au, ce posibile blocaje există în împlinirea obiectivelor lor, care este cartea misiunii existențiale și cum ar putea să o împlinească. 

Ce poți afla din Povestea în imagini a zilei tale de naștere

Ședința durează aproximativ 60-75 de minute, în funcție de nevoile tale. 

Ne întâlnim pe zoom și timp de o oră deslușim împreună tainele arcanelor zilei tale de naștere. Studiindu-le, poți afla:

  • care îți sunt calități și valorile pe care te poţi baza
  • care sunt resursele tale
  • ce tinzi să cauți în exterior, dar găsești și în lumea ta interioară 
  • care îți sunt temerile și dorințele
  • ce nevoie sau dorință ai în acest moment, ce stă în calea ei și cum o poți împlini 
  • care este cartea sau arcana misiunii tale existențiale, dar și câteva direcții pe care le poți urma pentru a-ți împlini acea misiune
  • care sunt „pragurile trecerii tale existențiale” sau mai exact, ce lucruri pot apărea în mod repetitiv în viața ta și cu ce lecții vin acestea

Dacă ești curios, curioasă să afli mai multe detalii lasă-mi un mesaj pe 

 

şi revin cu informațiile de care ai nevoie. Aștept cu drag mesajul tău 🥰

Cum mă ajută pe mine tarotul

Trăgând linie, îmi dau seama că

  • sunt foarte recunoscătoare oamenilor care m-au ghidat până aici. 
  • știu că mulți dintre noi, asociem tarotul cu ghicitul în viitor. Și pentru mine, povestea tot așa a început. Poate că așa i-a fost menit să fie descoperit. Poate că altfel nu l-am fi băgat în seamă. Ce știu însă este că tarotul e mai mult decât citit în viitor.
  • îi sunt recunoscătoare tarotului, și știu că pare o nebunie, dar de când i-am înțeles sensul, mi-am dat seama că am alături cel puțin 22 de prieteni, gata oricând să mă susțină cu nenumărate resurse, atunci când le cer ajutorul, să mă avertizeze atunci când ceva nu e ok, să mă inspire și să mă ajute să dau un sens lumii în care trăim, chiar și atunci când lumea pare total lipsită de sens. 

Însă aceste 3 beneficii sunt așa… rezumatul, rezumatului. Sunt multe alte beneficii de care mă bucur și pe care sper să le pot oferi mai departe prin ceea ce fac.

Sursa foto: Pinterest si Canva

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply