Scrisori de la sufletul tău, Victor Noble

Atunci când primim pe cineva în sufletul nostru ar trebui să ne asumăm pe deplin acest “risc”. Să înțelegem că “da”- ul a fost spus atât în fața calităților, cât și în fața defectelor.

Însă, odată trecută euforia de început, fiecare dorește să impună propriile reguli și să schimbe  tot ce nu îi mai place la celălalt. Ce nu știm însă este că rolul nostru nu este să îi schimbăm  pe ceilalți. Nu avem dreptul acesta.

Tot ce putem face este să le oferim suficient de multă dragoste, astfel încât cel de lângă noi să înflorească, să se dezvolte, să evolueze. Deoarece, acolo unde este dragoste se vor produce minuni. Iubirea autentică îți susține dezvoltarea, te transformă benefic, te vindecă și scoate la suprafață cea mai sinceră și timidă parte a sufletului tău.

Noi nu putem schimba pe nimeni, iubirea noastră însă îl ajută pe cel de lângă noi să înflorească

Oferind dragoste necondiționată îi oferi celuilalt încrederea că poate face schimbările pe care el dorește să le facă.

Este ceea ce am realizat citind una dintre “scrisorile sufletului meu”.

Răsfoind cartea Scrisori de la sufletul tău, Victor Noble (Editura Vidia) am dat peste o minunată prelegere care mi-a amintit că rolul meu nu este să îl schimb pe el, ci să îi ofer atât de multă iubire încât schimbările aflate în acord cu personalitatea și dorința lui de evoluție se vor produce natural. Pentru că iubirea știe mai bine decât mine ce schimbări merită să fie făcute. Iubirea știe să filtreze schimbările și să le păstreze doar pe cele benefice și potrivite evoluției noastre.

Așa că,  ori de câte ori dorești să schimbi pe cineva, întreabă-te dacă ai dreptul.

“Fiecare zi în care mi-am dorit ca tu să fii altfel este o zi pierdută”

Mesajele textului de mai jos sunt mult mai profunde decât atât, așa că te las pe tine să le descoperi.

scrisori-de-la-sufletul-tau-1scrisori-de-la-sufletul-tau-222scrisori-de-la-sufletul-tau-23scrisori

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply