Tot ce se întâmplă în viaţă face parte dintr-un model al Perfecţiunii

“Aveţi uneori senzaţia că viaţa voastră e încâlcită şi fără speranţă, că este imposibil să o descâlciţi, că nu se întrevede nicio posibilitate de scăpare, iar viaţa devine aşa de complicată încât vă întrebaţi dacă mai are rost să continuaţi?

Ei, bine, când suntem dezorientaţi de greutăţi şi de aparentele contradicţii care apar în viaţă, ar trebui să ne amintim că în orice moment al vieţii noi avem doar o vedere parţială asupra lucrurilor şi că o vedere parţială nu arată niciodată un lucru aşa cum este el cu adevărat. Privim dintr-o singură perspectivă. De fiecare dată când vedem un anumit segment şi considerăm că acel segment reprezintă întregul, avem o viziune limitată. Nu putem spera să înţelegem tot tiparul bazându-ne pe o vedere limitată.

De pildă, să presupunem că îi arătaţi unui eschimos mai multe poze reprezentând diverse părţi care alcătuiesc o cămilă; eschimosul nu a văzut niciodată o cămilă în carne şi oase; puteţi să-i arătaţi picioarele din spate ale cămilei, cocoaşa şi gâtul lung; eschimosul nu o să aibă niciodată o vedere de ansamblu despre modul în care arată o cămilă.

Un alt exemplu la care îmi place să mă gândesc când e vorba de confuzia şi dezorientarea din viaţa omului este comparaţia cu un covor persan. Se spune că dacă te uiţi doar la partea de dedesubt a unui covor persan, o să vezi un talmeş-balmeş de linii şi culori aparent lipsite de orice model sau logică şi deloc frumoase. Se întâmplă însă aşa doar dacă nu avem cheia – dacă nu putem să vedem întregul. Dacă întoarcem covorul pe partea cealaltă, îl vom vedea aşa cum trebuie, vom recunoaşte modelul, vom înţelege că firele acelea haotice formează un ansamblu frumos şi coerent.

pene de paun

Ei, bine, la fel e şi cu viaţa noastră. Într-o bună zi, când toţi oamenii vor fi evoluat spiritual suficient de mult, vom reuşi să vedem că diversele fire care alcătuiesc această viaţă a noastră, întâmplările aparent fără nicio legătură una cu alta, evenimentele încâlcite, aşa-zisele accidente, toate acestea fac parte dintr-un model ordonat, frumos şi perfect – învelişul a ceva splendid, ceva la care lucrăm în permanenţă, pentru şi împreună cu Cel care ne-a creat.

Dacă viaţa voastră pare să fie o adunătură de evenimente fără nicio noimă, se întâmplă aşa doar pentru că din punctul în care vă aflaţi în momentul respectiv nu puteţi să vedeţi decât un mic fragment din întreg. Dacă reuşim să ne dăm un pic înapoi, vom vedea mai mult din acest întreg, dar chiar şi atunci va trebui să aşteptăm până când ajungem la un grad înalt de evoluţie spirituală, astfel încât să înţelegem că în acest talmeş-balmeş de evenimente e ţesut modelul Perfecţiunii.

Creatorul nu face greşeli. Fiţi siguri că tot ce se întâmplă în viaţa voastră în acest moment face parte dintr-un model al Perfecţiunii.”

Editura: Vidia 
Cartea: 50 de idei care îţi pot schimba viaţa
Autor: Robert Anthony 
Anul: 2012

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply