Dorința – forța care pune lumea ta în mișcare

“Îndrăgostește-te de viitorul tău, pune pasiune când vizualizezi viitorul tău și asta îl va aduce mai repede în prezent”.

Nu știu dacă dorințele te fac să te îndrăgostești de viitor sau dragostea pentru viitor (dragostea pentru viață) te face să îți pui mai multe dorințe. Probabil că lucrurile evoluează în funcție de etapa dezvoltării noastre.

Uneori folosim dorințele ca să ieșim din hățișul prezentului, alteori ne dorim mai mult datorită încrederii noastre în viață…datorită credinței că viața  e plină de lucruri pe care merităm și putem să le experimentăm.

Ce este interesant este că în ambele cazuri energia dorinței noastre nu cunoște decât limitele pe care noi le impunem. Energia unei dorințe arzătoare te atrage ca un magnet și îți clarifică deciziile și alegerile pe care le ai de făcut. Când ești conectat cu dorințele tale îți este simplu să refuzi și să închizi drumurile care nu coincid  sau nu vor coincide cu ce vrei. Cu alte cuvinte, o dorință bine definită pune lumea în mișcare. Face ordine în viețile noastre…devine punctul de la care pornește harta viitorului nostru.  O hartă pe care o construim în timp, de la o etapă la alta.

Pentru ca această dorință să capete forță există, însă, două condiții: claritatea și perseverența. Să ai o dorință clară și să fii conectat cu ea zi de zi.

Așa cum spunea și Napoleon Hill, fără claritate, dorința nu ar fi decât un țel vag. Atunci când nu avem dorințe clare, ne asemănăm cu o corabie fără cârmă, rătăcind pe ocean, rotindu-se în cercuri și consumând energie fără a ajunge niciodată la țărm. 

Tot Napoleon Hill este cel care în cărțile sale “De la idee la bani” și “Secretele prosperității” , explică  pașii prin care putem obține claritate în dorințele noastre și putem rămâne conectați cu dorințele, astfel încât să  reușim să le împlinim rapid. Iată mai jos care sunt pașii propuși de Napoleon Hill:

  1. Stabilește mental, cu exactitate, dorința pe care o ai.
  2. Stabilește-ți un plan pentru a îndeplini acea dorință și pune-l imediat în aplicare.
  3. Scrie pe o foaie de hârtie prezentarea cât mai detaliată a scopului tău și a planului de a atinge acel scop.
  4. Citește această “declarație” cu voce tare, de două ori pe zi, o dată înainte de a merge la culcare și o dată dimineața, după ce te trezești. În timp ce citești imaginează-ți, simte, percepe prezentul ca și cum dorința aceea ar fi deja împlinită.

 

Așadar,

o dorință clară + pasiunea și energia de a rămâne conectat în permanență cu ea = un viitor împlinit.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply