De câteva luni nu am mai scris o recenzie de carte, pentru că de câteva luni nu am mai dat peste o carte pe care să o citesc în trei zile, din trei răsuflări. Cum neuronii mei se plictisesc să stea într-un singur loc, mintea are nevoie de trei cărți pe care să le citesc în paralel sau de chestii haioase, antrenante ca să rămână focusată… și dacă nici subiectul seducție, Love-Love, putere feminină, energie feminină nu este stimulentul perfect, atunci cine să mai fie? Așa că, de încântare că în sfârșit am reușit să termin o carte în trei zile fără să mă apuc de altele, m-am gândit că merită să fac această recenzie. Partea funny este că părerea mea despre cartea Magia puterii feminine, de Larisa Renar este ca și femeia: confuză și la extreme :)). Este genul de carte pe care nu o pot numi nici foarte bună, dar nici foarte proastă, tocmai pentru că (din punctul meu de vedere) are și părți foarte bune, dar și părți foarte proaste. Așa că, am zis să pun în paralel idei pro și contra, apoi faci tu un rezumat și vezi dacă vrei sau nu să citești cartea mai departe.
Ce am găsit bun în cartea Magia Puterii Feminine, Larisa Renar
Cartea vine cu o serie de exerciții, meditații, tehnici practice care te învață să îți păstrezi și să-și antrenezi energia feminină, dar și puterea de atracție. Unele tehnici merită aplicate, altele sunt destul de greu de înțeles. Dar, personal, am extras cel puțin cinci exerciții care mi-au plăcut și mă ajută.
Există câteva meditații chiar utile, prin care înveți să te conectezi cu anumite părți din corpul tău.
Înveți cum să te desprinzi de fostele relații și să începi să îți încarci corpul energetic folosind cele patru elemente: apă, aer, foc, pământ. Înțelegi rolul fiecărui element și modul în care te poți ajuta de fiecare pentru a-ți antrena energia feminină.
Cartea este scrisă într-un mod atractiv. Nu este un „manual” clasic de seducție, feminitate, spiritualitate în care ți se spune „acum fă x, și y”, ci este scrisă în stilul cărților de beletristică. Adică are un intro, o intrigă, acțiune și deznodământ. Iar asta poate fi interpretat în mai multe feluri:
- În primul rând, când observi că tehnicile din carte o iau pe arătură și nu îți mai plac poți spune „eh, lasă, e doar o poveste”.
- Apoi, cartea poate să atragă și alte persoane, nu doar pe cele pasionate de domenii „vaudou” ale dezvoltării personale (referitor la acel vaodou, voodoo, cum se scrie, o să înțelegi despre ce vorbesc când vei citi cartea).
- Probabil, modul în care este scrisă cartea m-a făcut și să trec cu vedere bilele negre ale cărții… de fapt este o singură bilă neagră mare cât Casa Poporului și Catedrala Mântuirii Neamului la un loc.
Pe parcursul cărții, am avut trei tentative de a abandona cartea, dar faptul că am asociat-o mai mult cu o carte de beletristică decât cu un „manual” de seducție și dezvoltare personală, m-a convins să o termin în mai puțin de trei zile. Și da… la final povestea încearcă să dreagă puțin lucrurile și ridică un mare semnul exclamării pentru femeile care au chef să îl vadă.
Ce nu mi-a plăcut în cartea Magia Puterii Feminine, Larisa Renar
Deși am început cartea cu gând: „Vai ce poveste faină! Voi adora această carte”, cu 20 de pagini înainte de final îmi răsărea tot mai mult gândul că „Magia Puterii Feminine” de Larisa Renar este o carte pentru femeile nebune care altă treabă nu au de făcut decât să își consume tinerețea, sănătatea mentală, viața și toate resursele încercând să îl facă pe bărbatul orb să o vadă. Pe acel „The one” care este de fapt doar proiecția iluziilor și basmelor copilăriei pe care ni le-au băgat pe gât unii și alții.
Nu știu ce mă intrigă mai tare. Povestea cărții sau suspiciunea mea că există multe femei care fac toate nebuniile posibile ca masculul de lângă ele să le îndeplinească dorințele, să le observe, să le venereze, să le…. multe, de parcă masculii nu au altă treabă mai bună de făcut. Și nu mă supără neapărat faptul că ele există, ci faptul că fac în jurul lor un fel de cerc vicios, împrăștie acel microb numit „suflete pereche” „alesul”, „the one”, eventual le învață și pe altele cum să fie irezistibile, dar total nefericite când masculul nu le dă atenția pe care ele o vor.
Așa că, bila neagră despre care am vorbit este suspiciunea mea că această carte întreține un tipar nesănătos pe care l-am văzut prea des ca să nu pomenesc de el. Ca un popor latin și iubitor de telenovele ce suntem, pot accepta existența acelui tipar, oricum altceva nu am ce face.
Din fericire, în ultimele 10 pagini ale cărții, Larisa Renar a dres-o bine și a câștigat cu un gol înscris în ultimele trei secunde ale meciului. Spre final, autoarea se trezește din iluzia telenovelistică și vine cu mesajul că: tu femeie magică, nu vrei să îți folosești puterea asta feminină iubind un bărbat care te vede deja, care este disponibil emoțional, pe care nu trebuie să îl ”convertești” la credința ta, care este complet deja, nu trebuie să îl faci tu complet, pe care îl alegi din inimă și nu din ego? Deci scorul final al cărții: 2-1. „Binili învinge”, vorba celor de la Radio Guerilla.
Povestea cărții Magia Puterii Feminine, Larisa Renar
Cartea prezintă în paralel două povești de viață. Una dintre ele se petrece în 1903, cealaltă în 2003. Cartea descrie călătoria inițiatică parcursă de două femei, Larisa și străbunica ei: Varvara Vasilievna Renar care au trăit în epoci diferite, dar cu aceleași legi străvechi ale iubirii și seducției. Descoperă și aplică aceste legi, citind cartea Magia Puterii Feminine de Larisa Renar. 🥰
No Comments